Members Login Menu

Vereniging Officieren Cavalerie

   

NMK Eventing 31 mei 2014

NMK Eventing 31 mei 2014

Op zaterdag 31 mei 2014 wordt het Nationaal Militair Kampioenschap (NMK) Eventing 2014 in de klassen L en M verreden. Klasse B is op 4 april 2014 afgewerkt.
Het NMK Eventing wordt onder auspiciën van de Militaire Ruitersportvereniging ‘Te Paard!’ (MRV) georganiseerd als onderdeel van Eventing Maarsbergen, een van de mooiste eventingwedstrijden op de kalender van de KNHS. Deelnemers in de klassen L en M dienen conform de regels van de KNHS startgerechtigd te zijn. Prestaties op het NMK Eventing tellen mee voor het Militair Ruiterbewijs in Zilver en Goud.
Eventing is het meest allround-onderdeel van ruitersport, waarbij ruiter en paard in drie disciplines presteren. De cross-country is het derde onderdeel, na dressuur en springen. De cross gaat over een parcours van enkele kilometers, waarbij ongeveer 25 vaste hindernissen worden genomen. Dit onderdeel vergt een optimale samenwerking tussen ruiter en paard, waarbij wederzijds vertrouwen de basis vormt.
Na afloop van de wedstrijden vindt de prijsuitreiking plaats, gevolgd door een borrel, die wordt aangeboden door VIMAC Consultancy (Den Haag). Deze borrel is toegankelijk voor VOC leden.

Laat een bericht achter

Spring naar toolbar