Members Login Menu

Vereniging Officieren Cavalerie

   

Herdenking gevallenen Cavalerie 2014

Herdenking gevallenen Cavalerie 2014

In 2014 zal de herdenking van de gevallenen der Cavalerie op vrijdag 2 mei plaatsvinden bij het monument op de Bernardkazerne in Amersfoort tussen gebouw A en B. Tijdens deze herdenking zal de Wapenoudste der Cavalerie, geflankeerd door de commandanten van onze vier regimenten, een krans leggen.

Het monument is in het afgelopen jaar gerenoveerd en uitgebreid. Zo is er nu ook meer tastbare aandacht voor de gevallenen der Cavalerie in recente vredesoperaties door het plaatsen van een kunstwerk en plaquettes met de namen van de gevallenen. Hier zijn ook namen vermeld van omgekomen niet-cavaleristen, die toen dienden onder de standaard van enig cavalerie regiment. Ter gelegenheid van deze bijzondere plechtigheid, zullen familieleden van deze gevallenen worden uitgenodigd. Bovendien is bijgeplaatst de plaat met namen van SROC cursisten en reserve officieren die gevallen zijn tijdens de Tweede Wereldoorlog. Tenslotte is de plaat ter herinnering aan de gesneuvelde huzaren in de omgeving van Quatre Bras 1815, welke was bevestigd aan de boerderij op de kruising aldaar, gered van de sloop en ook aangebracht bij het monument op de Bernhardkazerne. Deze herdenking is dus tevens een heropening van de plaats waar wij al sedert decennia onze gevallenen herdenken.

Na beëindiging van de Herdenking zal de Wapenoudste, Generaal-majoor b.d. der Cavalerie Jhr. J.H. de Jonge zijn functie overdragen aan Brigade-generaal der Cavalerie G.W. van Keulen.

Gedacht tijdschema

14.00 uur           ontvangst (zie bewijzering op de Bernhardkazerne)

14.35 uur            opstelling ingenomen

14.45 uur            intreden Standaardgroep

14.50 uur            aankomst Wapenoudste en regimentscommandanten

15.15 uur             einde plechtigheid, aanvang receptie

16.30 uur            einde receptie

U en uw gezinsleden zijn van harte uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn.

Tenue militairen: DT met modeldecoraties.

Laat een bericht achter

Spring naar toolbar