Verslag VOC Golfdag

22 juli 2013
Op maandag 22 juli trokken trokken 40 golfers in de puffende hitte de fantastische baan in van Golfclub Anderstein om te strijden om de hoogste eer. Gewapend met vele flesjes water en de golfballen, beschikbaar gesteld door RABOBANK, werd de strijd met de elementen aangegaan. De hitte speelde de dames en heren de nodige parten en niet iedereen wist de 18 holes uit te lopen, ondanks de voortreffelijke verzorging van Gerrie en Jurjen die op het keerpunt natte handdoeken uit deelden.

Eenmaal aangekomen op de 19e hole werd door menigeen het eerder opgelopen vochtverlies snel gecompenseerd. De wedstrijdorganisatie, bestaande uit Douglas Alexander, Eugène Daemen en Maurits van der Goes trokken zich terug om de resultaten te verwerken, opdat na een verfrissende douche de prijsuitreiking kon plaatsvinden.

Dames:
1. Inge Maitimu (37)
2. Mary Onderdijk (34)
3. Annette Moorrees (33)

Heren:
1. Maurits van der Goes (31/21)
2. Wouter Jan Holleman (31/20)
3. Jaap Eleveld (31/19)

Longest drive heren: Otto Maitimu
Longest drive dames: Antoinette de Gijzel
Neary: Willem Aalders

Regimentsprijs:
1. Boreel
2. Alexander
3. Sytzama
4. Oranje (geen inschrijving)

Aansluitend op de prijsuitreiking werd door de aanwezigen in een vrolijke en luidruchtige ambiance gedineerd. Rens Sol en Douglas Alexander deelden hun pijnlijke ervaringen uit hun diensttijd, ogenschijnlijk aangedaan door de vader van de winnaar, met de aanwezigen, terwijl Dré Blomjous het nodig vond, na het zingen van het Boreellied, er even op te wijzen dat de dames en heren van Boreel nog in verleden leefden: “Onze Vorstin zullen wij altijd vereren”. Zoals u weet is Boreel snel en inmiddels de tekstregel geactualiseerd: “En onze Vorst zullen wij altijd vereren”. Waarvan acte!

Er werd nog lang nagepraat over het aantal stableford punten als de een of de ander het zus of zo had gedaan. De invloed van de zon, het water en de wind. Het bleef nog lang onrustig op Anderstein. Uiteindelijk ging iedereen voldaan huiswaarts, nadat de organisatie en de dames en heren van de Maalderij bedankt waren voor het verzorgen van deze dag.

Geef een antwoord