Members Login Menu

Vereniging Officieren Cavalerie

   

Verslag 44e Challenge Saumur – Maarsbergen

Verslag 44e Challenge Saumur – Maarsbergen

Zon, een enkele wolk aan een verder strakblauwe hemel. De sfeervolle orangerie, sjieke witte partytenten en een ruim opgezet toernooiveld, met een grote variatie aan hindernissen.

We hebben het hier over de 44e editie van de zogenaamde “Challenge Saumur”. Een hippisch evenement op militaire leest geschoeid, waarbij 4 landen, elk met 2 equipes, de strijd met elkaar aangaan voor de felbegeerde gelijknamige zilveren Bokaal. Dit jaar was Nederland gastland en werden de wedstrijden wederom gehouden op het prachtige Landgoed Maarsbergen.

Frankrijk, België, Engeland en Nederland meten zo ieder jaar hun krachten in 2 ruitersport disciplines bestaande uit een cross country en een z.g. show-jump gedeelte. De Cross is een tijdrit over een baan met overwegend natuurlijke hindernissen, zoals omgevallen boomstammen of een waterpartij, maar ook een aantal kunstige fantasie bouwsels, waar menig paard vreemd van opkeek en zichtbaar overwoog de strijd te staken, mét, dan wel zonder z’n berijder. Alles verliep hierbij gelukkig goed.

Na een heerlijke lunch werden de degens opnieuw gekruist met het springen van een 9-tal hindernissen. De toeschouwers genoten van een boeiende wedstrijd in een voortreffelijke ambiance. De Engelse equipe haalde uiteindelijk een welverdiende 1e plaats. De Nederlanders wisten de 3e plaats te veroveren.

Na afloop bij de prijsuitreiking speelde het Reünie Orkest van de Cavalerie, waarbij uiteraard ook het Huzarenlied uit volle borst door betrokkenen werd meegezongen. De prima verzorgde borrel, maar ook genoemd optreden, werd mogelijk gemaakt door een gulle bijdrage van de VOC, waarvoor veel dank.

Al met al een memorabele dag, die ’s avonds met een fantastisch diner werd afgesloten. Volgend jaar gaan de Nederlandse teams zeker revanche nemen, als de strijd weer losbarst voor de 45ste Challenge Saumur in het Engelse Melton Mowbray.

Jurgen Venteville

Laat een bericht achter

Spring naar toolbar