Members Login Menu

Vereniging Officieren Cavalerie

   

Verslag 1e Sint Joris Rally

Verslag 1e Sint Joris Rally

Zaterdag 25 mei 2013 werd de eerste editie van de St. Joris Rally verreden. Een nieuwe evenement, met als doelstelling de saamhorigheid binnen de VOC, de VOOC en de cavalerie in het algemeen een keer op een andere manier invulling te geven. En daar is het organisatiecomité, getuige het diverse deelnemersveld en de reacties na afloop, ruim in geslaagd. Deelnemers van de diverse parate cavalerie-onderdelen, officieren en onderofficieren, korporaals en soldaten, oud- en jonggedienden, kinderen, reservisten, alle geledingen waren vertegenwoordigd. De oproep van de voorzitter VOC op de jaarvergadering, om meer te investeren in de banden met “de jeugd” en parate onderdelen, kreeg een duidelijk inhoud.

Een prachtig wagenpark reed ’s ochtends een zonovergoten Landgoed Maarsbergen op. De aanvraag voor goed weer door het organisatiecomité, was gehonoreerd, waardoor er door alle deelnemers, waarbij dit autotechnisch mogelijk was, met open kap gereden kon worden. De laatste kap werd dan ook met vereende krachten op de startlijn verwijderd! Diverse MG’s, prachtige Jaguars, een zeer fraaie Wolseley, een Morgan, een Fiat 850, maar ook een echte Fennek en diverse meer hedendaagse auto’s stonden opgesteld. In het Concours d’ Élégance werd de prijs voor de mooiste auto gewonnen door de equipe Diederik Laman Trip en Frans Hora Siccama in hun Austin Healy. En hoewel de jury overdonderd was door de prachtige uitdossingen van diverse deelnemers, was de prijs voor het schoonste geheel voor de familie Modderman: het militaire en civiele tenue op perfecte wijze aangepast aan de prachtige MC-TC, inclusief zwarte baret, minzaam zwaaiend over ’s Heren wegen: een plaatje!

De rally zelf werd gewonnen door de equipe Roelofsz. Een enorme prestatie, gezien het feit, dat er in een geleende auto werd gereden en op de startlijn de laatste knopjes en handels nog uitgelegd werden aan de chauffeur.

“Volgend jaar weer” was de algemene reactie na afloop. Het organisatiecomité gaat er weer voor, met dan voor de onervaren rittensporters een duidelijke uitleg en een tocht vergelijkbaar met dit jaar. En de gevorderden, voor wie het dit jaar erg eenvoudig was? Kom maar op in 2014! Die uitdaging staat!

Laat een bericht achter

Spring naar toolbar