Members Login Menu

Vereniging Officieren Cavalerie

   

Impressie Haagse Koffietafel

Impressie Haagse Koffietafel

13 juni 2013
Het was voor mij de eerste keer en zeker niet de laatste keer! Louis Mazel belde mij twee weken geleden op dat hij te bewonderen was in Pulchri op 13 juni; of ik ook wilde komen – kennelijk had hij te weinig oude vriendjes bereid gevonden; Louis en ik gaan lang terug: hij diende onder mjn vader in ’t Harde, ik denk 1957 en 1958; hij kwam veel bij ons thuis (hij was naar eigen zeggen de meest ondeugende reserve officier die mijn vader ooit heeft gehad – zelfs als de helft van wat hij vertelde of waar wij over hoorden, waar was dan klopt die bewering!), ook na zijn diensttijd zagen wij hem vaak ondanks het feit dat hij in Londen en Lausanne woonde/woont en voortdurend de wereld overreisde.

Ik kwam wat later binnen en zag een druk pratend gezelschap van uiteenlopende leeftijd; 22 in totaal; dit alles onder leiding van Axel Rosendahl Huber; Willem Anthonijsz kan het niet laten na 22 jaar voorzitterschap af en toe een adviesje te geven. De tijd vloog voorbij in alle gezelligheid; leuke sprekers, goede onderwerpen – civiel en militair. Hugo Carsten en Willem Anthonijsz boden de wijn aan, en daar waar de bijeenkomst een vast tijdschema kent van 12.00 – 14.00, verloor Axel dat uit het oog, verontschuldigde zich; de actief dienenden Maaldrink en Thomas moesten tijdig weg, de laatsten vertrokken om 15.00 uit Pulchri.

Mocht u op de 2e donderdag in de Residentie vertoeven, dan is deze koffietafel, zeg maar gewoon lunch een absolute aanrader.

Maurits van der Goes

Laat een bericht achter

Spring naar toolbar