Members Login Menu

Vereniging Officieren Cavalerie

   

42BVE in de West

24 april j.l. is het officierencorps van 42 Brigade Verkennings Eskadron (BVE) op uitnodiging van VOC-lid Frans Fontein te gast geweest tijdens een diner in Willemstad, Curaçao.
Naast Frans bij gepraat te hebben over de verkenning heden ten dagen, heeft hij ook kennis kunnen maken met verkenners die op dit moment een infanterie taak uitvoeren voor de duur van 4 maanden in de West.

42 BVE is vanaf april t/m juli 2012 tijdelijk geplaatst als lichte infanterie compagnie onder leiding van Commandant ZeeMacht Caribben, Generaal der Mariniers Zwijgman.

Zij voeren deze periode taken uit in naam van het Koninkrijk, zoals het deelnemen aan ceremonieel tijdens Koninginnedag en Dodenherdenking. Tevens zullen zij diverse (schiet)oefening uitvoeren op zowel Curaçao, Bonaire en Aruba. Als laatste staan zij altijd paraat in geval van het verlenen van noodhulp na het bijvoorbeeld passeren van een orkaan of bijstand te verlenen aan overheidsdiensten.

Het officierencorps van deze eenheid bestaat in Curaçao uit Majoor Ruud Theunissen, Ritmeester Laurens Reinders, Luitenant Jelle Bruinekool, Alexander Wischlinski, Harm-Jan Kliffman (Genie) en Linda Schrader (logistiek).

De avond werd succesvol afgesloten onder begeleiding van het bijzonder fijne gastheerschap van Frans Fontein, begeleid door heerlijke spijs en een goed glas wijn, uitmondend in DE plaatselijke Salsa-avond in restaurant/bar Omundo.

Laurens Reinders

Laat een bericht achter

Spring naar toolbar