Members Login Menu

Vereniging Officieren Cavalerie

   

VIO-VOC Symposium 2014

VIO-VOC Symposium 2014

Uitnodiging
Geachte collega,

graag nodigen we u uit voor het symposium van de manoeuvre. Het is voor de tweede keer in hun bestaan dat de Vereniging Infanterie Officieren (VIO) en Vereniging Officieren Cavalerie (VOC) een gezamenlijk symposium organiseren. Het onderwerp is dit keer ‘commandovoering’ met de focus op ‘gevechtsleiding en leiderschap’

Als case-studie wordt de konvooioperatie TAKI GHAR gehanteerd. Deze operatie werd uitgevoerd tijdens de ISAF-missie in Afghanistan. TAKI GHAR werd aanvankelijk gepland als een routinematige verplaatsing van een konvooi van Kandahar naar Tarin Kowt, die circa 24 uur zou duren. Het routinematige ging er door meerdere aanslagen op het konvooi al snel af. Door gevechtscontacten duurde de hele operatie 66 uur en kwamen alle aspecten van situational awareness, gevechtsleiding en leiderschap aan de orde. Diverse collega’s, die leiding gaven op de verschillende niveaus binnen deze operatie, werken mee aan dit symposium. Er wordt ingegaan op de overwegingen van gemaakte keuzes, de al dan niet aanwezige situational awareness, de toepassing van opdrachtgerichte commandovoering en vele andere aspecten van commandovoering, zoals de geleerde lessen, die bij volgende konvooien werden toegepast.

Naast de interactieve presentaties krijgt u de gelegenheid een beeld te krijgen van de middelen waarmee deze operatie werd uitgevoerd. Er wordt een static show neergezet waarbij u de voertuigen, die onderdeel waren van het konvooi, kunt bekijken. Tevens wordt een doorkijk gegeven naar toekomstige transportmiddelen bij het Commando Landstrijdkrachten. Ook de Command & control-middelen van de toekomst zijn onderdeel van het programma. Zo wordt een presentatie gegeven van innovatieve mogelijkheden om civiele systemen te integreren in de C2-ondersteunende middelen, zoals smartphones en tablets. Het bedrijfsleven zal stands inrichten om hun mogelijke oplossingen aan te dragen. Zij gaan graag met u als gebruiker in discussie over de toepasbaarheid van hun middelen.

Dit symposium vindt plaats op vrijdag 7 maart 2014 in gebouw 540 van de Generaal Kootkazerne in Stroe. De dag zal worden afgesloten met een gezamenlijke borrel.

Wij hopen u te verwelkomen op 7 maart a.s!

Hoogachtend,

Jhr. J.H. de Jonge
Generaal-majoor der Cavalerie b.d.
Wapenoudste en Voorzitter VOC

O. van Wiggen
Bgen der infanterie
Wapenoudste der Infanterie

Laat een bericht achter

Spring naar toolbar