Members Login Menu

Vereniging Officieren Cavalerie

   

Kpl Renske Dost (cav) Militair Kampioen Eventing

Kpl Renske Dost (cav) Militair Kampioen Eventing

Onder auspiciën van de Militaire Ruitersport Vereniging “Te Paard!” werd op 13 en 14 april j.l. op het schitterende Landgoed Maarsbergen het Nederlands Militair Kampioenschap Eventing verreden. Deze wedstrijd speelt zich af tegen het decor van een Nationale Eventing Wedstrijd, die sinds 2002 op het Landgoed wordt georganiseerd en de organisatie genoot zichtbaar van het 10 jarig bestaan. Ruiters en bezoekers zijn het allemaal met elkaar eens: dit is één van de mooiste, zo niet de mooiste wedstrijd van het circuit. Een beter compliment konden de organisatoren en de vele vrijwilligers, waaronder vele VOC leden en hun families, niet krijgen. De voorbereidingen voor deze wedstrijd beginnen na de zomervakantie; vanaf november zijn er 6 werkzaterdagen om nieuwe hindernissen te maken en om het terrein in orde te krijgen. In de weken voorafgaand aan de wedstrijd wordt door een 10-tal professionals/vrijwilligers fulltime gewerkt om op haren en snaren te krijgen.

Dit jaar verschenen 18 geüniformeerde ruiters aan de start, waarvan 6 cavaleristen (allen actief lid van het Cavalerie Ere-Escorte), in de klassen B,L,M. Overigens zij vermeld dat alle krijgsmachtdelen vertegenwoordigd waren. Kpl Renske Dost (cav) werd nipt militair kampioen (voor Elnt Willemina van der Goes). Rdr Dennis Jacobs (art) won de Aert van der Goes trofee als beste ruiter in de combinatie springen-cross.

De prijsuitreiking vond plaats tijdens de zeer geanimeerde VOC Borrel te velde, voor de 8e keer gesponsord door VIMAC Consultancy, waar een kleine 100 aanwezigen genoten van de sfeer, het zonnetje en elkaar.

Laat een bericht achter

Spring naar toolbar