Members Login Menu

Vereniging Officieren Cavalerie

   

Foto’s Reünie SROC 100 jaar, 21 september 2018

Foto’s Reünie SROC 100 jaar, 21 september 2018

Op vrijdag 21 september 2018 heeft de Reünie SROC 100 jaar plaatsgevonden in Amersfoort.

Ingelogde VOC-leden kunnen de foto’s, gemaakt door Dennis Boom, bekijken door op de volgende link te klikken: Foto’s 100 jaar SROC

Niet-VOC-leden zullen spoedig van de organisatoren een mail ontvangen met daarin een link en wachtwoord naar de foto’s.

 

Hieronder alvast een sfeerimpressie, gemaakt door dhr Paul Driesen:

3 Reacties

 1. Ik was helaas niet aanwezig bij de reünie vanwege een verblijf in het buitenland. Ik heb inmiddels wel met veel plezier de foto’s bekeken. Wat mij daarbij opviel dat er een aantal officieren aanwezig was die nimmer bij de SRÖC heeft gediend als leerling noch als instructeur. Een merkwaardige vorm van toch voor vol aangezien willen worden? w.g. Peer de Vries, oud pelotonscommandant S.R.O.C.

 2. Mijn complimenten voor uw waarnemingsvermogen, collega
  Ik hoop niet dat u het mij euvel duidt, om in dank de invitatie van de organisatie aanvaard te hebben om deel te nemen aan de Reunie.. inderdaad, noch c- noch instructeur, noch leerling SROC geweest en TOCH uitgenodigd ! Mijn excuus : Als C-OCC was ik nogal betrokken bij het wel en wee van het instituut, met name ook als intermediair tussen C-COKL en C- SROC. Er werd nog wel eens door eerstgenoemde autoriteit ( met enige naijver !?) gepoogd zijn invloed aan te wenden om de opleiding inhoudelijk aan te vechten met name betrekking hebbende op de evermeende overdreven aandacht voor gedrag, stijl van maatschappelijk gedrag en het selecteren op incasseringsvermogen. Zoals de Wapenoudste het uitdrukte in zijn toespraak: Er werd nadrukkelijk vast gehouden aan het adagium om geen marginale reserve-officieren op te leiden. Ook uw bijdrage aan deze stijl wordt/werp op hoge prijs gesteld. Jammer, dat we elkaar gemist hebben !
  George Eleveld Vml C-OCC

  • Heeren,

   zo zie je maar weer dat “don’t judge, just note” ook hier van toepassing en dat het beter is om geen oordeel te vellen zonder de achtergrond van de aanwezigheid van George te kennen.

   Frans Fontein, vz reuniecommissie

Laat een bericht achter

Spring naar toolbar