Crowdfunding afleggen Big Six door huzaar Ronald van Dort

Beste mede cavaleristen,

De huzaar Ronald van Dort verloor in dienst van ons Nederland in 2008 beide benen in een noodlottig incident in Afghanistan. Dit incident en de inzet van zijn verkenningseenheid is genoemd in de voordracht voor het opschrift Uruzgan op het Standaard Regiment Huzaren van Boreel. Sinds het noodlottig incident is hij echter een voorbeeld van veerkracht en wilskracht. Niet bij de pakken neerzittend, heeft hij gerevalideerd en Nederland, de Koninklijke Landmacht en de Cavalerie met succes vertegenwoordigd bij de Invictus Games met het halen van enkele medailles. Ondermeer nam hij deel aan de onderdelen zwemmen, rolstoelbasketbal en rolstoeltennis.

Maar hij gaat verder en vult het CLAS motto (‘wij gaan door waar anderen stoppen’) op creatieve en doortastende wijze in. Zijn voornemen is nu om de eerste man te worden die de marathons van Tokyo, Boston, New York, Berlijn, Londen en Chicago, bekend als The Big Six, ‘uitrolt’. Deze missie kost natuurlijk geld en hiervoor is een crowdfunding actie begonnen. Het eerste gedeelte van het geld is binnen, maar er is meer nodig en daarvoor vraagt de Vereniging Officieren Cavalerie uw hulp

Ronald van Dort is een voorbeeld voor ons allen en verdient onze ondersteuning. Niet alleen in morele zin, maar ook in financiële zin. Het bestuur VOC moedigt u allen aan om zijn crowdfunding initiatief financieel te steunen en zijn missie mogelijk te maken. Wij als officieren Cavalerie horen immers onze manschappen te steunen. Zeker als ze dit soort zware offers voor Nederland hebben gebracht. Het is een eer voor de Cavalerie om dergelijke huzaren in onze gelederen te hebben.

Zie onderstaande link voor de crowdfunding actie.

https://www.runforkikamarathon.nl/ronald-van-dort-new-york-2020

 

Leave a Reply