Members Login Menu

Vereniging Officieren Cavalerie

   

VOC – Tot opstijgen gereed!

Volg de 25ste editie van de Waterloo Rit en maak er een bezoek van aan Brussel & Waterloo.
Op zaterdag 22 juni verzamelen zich leden van de vereniging zich te Brussel, ontmoeten daar ruiters van de toenmalige forces alliées om de volgende dag te paard te gaan voor de 25ste editie van de Waterloo Rit. Het initiatief van deze originele VOC-activiteit werd circa 50 jaar geleden, in goede samenwerking met onze Belgische wapengenoten voor het eerst vorm gegeven. Te paard van Ukkel naar Waterloo en terug.
Het uitrukken van de cavalerie in verleden en heden blijft onverminderd spectaculair: De bereden eskadrons die de kazerne verlieten voor manoeuvres op het oefenterrein, een colonne tanks van een bataljon tijdens een verplaatsing over de weg bij een grote oefening in Duitsland, de pelotons van het Ere Escorte door ‘s-Gravenhage. De reactie van publiek en toeschouwers blijft onverminderd dezelfde. Men gaat stil staan, ziet in ontzag het geweld passeren, kinderen zwaaien enthousiast: De huzaren trekken ten strijde.
Deelname aan de Waterloo Rit is voorbehouden aan leden van de Vereniging die het paard in alle gangen kunnen beheersen. Leden die de rijkunst echter niet machtig zijn hoeven het spektakel niet te missen. Maak er een aardige weekendtrip naar Brussel van. Het kloppende hart van de Europese Unie, hoofdstad van België en zetel van onder andere de NAVO.
Wees op zondag 23 juni getuigen van het opstijgen en de afmars. Zie hoe de colonne zich verplaatst door het Zoniënwoud en over de memorabele velden waar in 1815 Napoleon Bonaparte de aftocht moest blazen. Sluit aan bij de rust. En zie hoe de ruiters uiteindelijk weer terugkeren bij de stallen waar ze vertrokken zijn.
Als u er toch bent dan is een bezoek aan het in 2015 geheel vernieuwde museum nabij het slagveld meer dan de moeite van een bezoek waard. En voor de meest enthousiaste battlefield-bezoekers kan een beklimming van de heuvel met de leeuw niet achter wege blijven. Geniet van wat onze zuiderburen op culinair gebied kunnen laten zien.
Zo bent u toch deel van de Waterloo Rit, een VOC-activiteit met een lange historie.
PROGRAMMA 23 juni 2019
09.00u aanvang rit vanuit manege Merry Horse, Sint Genesius-Rode
11.30u pauze bij de Butte
14.00u terugkomst op de manege

Info: res maj Harke in den Kleef ([email protected] ), T 06 53630764

Laat een bericht achter

Spring naar toolbar