Sporen van Indië

Na vier eeuwen gemeenschappelijke geschiedenis heeft bijna 10% van de Nederlanders Indisch bloed in de familie. In de filmische documentaire ‘Sporen van Indië’ wordt de nationale geschiedenis door presentator Hans Goedkoop tot leven gewekt aan de hand van de historische verwevenheid tussen Indië en de stad Amersfoort. De eerste vertoningen en de première in Het Eemhuis van de documentaire waren een enorm succes. Het publiek is unaniem zeer verrast door de manier waarop Hans Goedkoop de landelijke geschiedenis weet te koppelen aan de verhalen van Amersfoort, ‘zomaar een stad midden in Nederland’.

Producent Reda van der Putten werkte twee jaar aan het vooronderzoek. Een onderzoek waaraan het Cavaleriemuseum op de Bernhardkazerne uitgebreid heeft meegewerkt. Presentator Hans Goedkoop schreef en presenteert de documentaire. Vele aspecten van de Indische invloeden op de complete Nederlandse maatschappij komen aan bod: de Indo’s, de Molukkers maar ook de veteranen, de Totoks, de plantages en de pensions.

Maandagavond 13 maart en dinsdagavond 14 maart zijn voorlopig de laatste keren dat de film is te zien in de regio Amersfoort. Locatie: AFAS Theater – Inspiratielaan 3 – Leusden. Aanvang 20.00 uur.

Nadere informatie: https://sporenvanindie.nl

Geef een reactie